Самолет с босненска делегация се подпали

Самолет с босненска делегация се подпали | StandartNews.com

Самолет на австрийските авиолинии с държавна делегация от Босна и Херцеговина се върна принудително на летището във Вашингтон заради пожар в един от двигателите си. На борда на самолета бяха премиерът Фадил Новаличаи гуверньорът на централната банка на Босна и Херцеговина Кемал Козарич. Над 50 пожарникари участваха в гасенето на пожара. Самолетът трябваше да лети до Виена, но 15 минути след излитането бе върнат обратно. При инцидента няма пострадали.

Междувременно стана ясно, че сръбският правителствен "Фалкон", с който президентът на страната Томислав Николич трябваше да пътува в петък за Ватикана, но бе принуден да се върне на летището в Белград след повреда на двигателя, всъщност не е имал никакъв дефект, пише вестник "Блиц".

Според изданието причината за аварийното кацане на самолета на Николич е изключително странна - някой е разлял кафе на командното табло на самолета. Пилотът и стюардесата започнали да бършат таблото и без да искат, са активирали прибирането на крилата и самолетът е започнал да губи височина.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай