Родителски протести срещу образованието в Англия

Родителски протести срещу образованието в Англия  | StandartNews.com

Хиляди британчета днес няма да отидат на училище. Причината - родителите им забраняват. Това е последната форма на родителски протест срещу образователни промени на Острова. Редица семейства са възмутени от задължителното включване на тестовете SAT (Standard Assessment Tests) за 7-годишните. 

Нововъведението вече предизвика подписка под надслова "Позволете на децата ни да бъдат деца". Тя вече събра над 40 000 подписа, а родителите, заставащи зад нея, призовават за бойкот на новите изпити. Тестовете SAT проверяват знанията на децата по английски, математика и точни науки, като стандартно се провеждат в края на началното образование и в гимназията. 

Участващите в кампанията против въвеждането на изпитите от ранна възраст смятат обаче, че децата се натоварват прекалено много, както и че системата възлага прекалено много значение на тестовите резултати, а не на създаване на позитивно чувство у децата от учене, съобщава Independent. 

"Искаме децата ни да имат време да бъдат деца, да се наслаждават на ученето, а не да учат само за резултати от тестове. Върнете обратно креативността и забавлението в класните стаи, кажете довиждане на скуката и натоварванетот!", призовават родители. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай