Путин готов на диалог с Германия

Путин готов на диалог с Германия | StandartNews.com

Руският президент Владимир Путин изрази надежда за бързо преодоляване на проблемите в отношенията с Германия. Днес той се среща с германския канцлер Ангела Меркел, която пристигна в Москва, за да почете паметта на жертвите на Втората световна война.

Приветствайки високия германски гост, Владимир Путин благодари на Ангела Меркел, че е пристигнала в Москва да почете паметта на жертвите на Втората световна война, загинали в борбата с нацизма:

„Ние, както знаете, направихме много, за да могат отношенията между Русия и Германия да се развиват успешно, но днес съществуват известни проблеми. Колкото по-бързо тези проблеми престанат да въздействат негативно върху нашите отношения, толкова по-добре. Ние ще се стремим към това", подчерта Путин, цитиран от БНР.

Ангела Меркел от своя страна изтъкна, че независимо от сложната ситуация, решенията трябва да се търсят в полето на дипломацията:

„Днес имаме добра възможност да обсъдим отношенията между нашите две страни, между Русия и ЕС, както и събитията в Украйна и нейната териториална цялост", посочи Меркел.

Преди началото на срещата двамата лидери поднесоха венци на гроба на Незнайния войн край стената на Кремъл и с минута мълчание почетоха паметта на жертвите на Втората световна война.

След посещението в Москва германският канцлер ще приеме в Берлин президента на Украйна Петро Порошенко, като се очаква главна тема и на тези преговори да бъде ситуацията в Донбас.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай