Отново стачка на „Луфтханза" във Франкфурт

Отново стачка на „Луфтханза" във Франкфурт | StandartNews.com

Няма засегнати полети от и за България

Франкфурт. От 8 часа днес започна поредната стачка на пилотите от германския авиопревозвач "Луфтханза". Засегнати са междуконтиненталните полети. Част от тях се поемат от други компании, но въпреки това близо половината няма да могат да бъдат изпълнени.

Стачката на пилотите ще продължи до 23 часа. Тя засяга само летището във Франкфурт и най-вече междуконтиненталните полети. Няма да бъдат засегнати полетите от и до София. Без проблеми се лети и до или през Дюселдорф и Мюнхен, предаде БНР.

За сметка на това са отменени повечето от рейсовете до Северна Америка, Банкок и Сингапур. На летището във Франкфурт засега няма хаос или опашки, но въпреки това управата умолява пътниците, които пътуват до други континенти, да отидат по-рано, за да се намери евентуално резервен вариант за тях

Това е петата стачка на пилотите на "Луфтханза" за тази година, като целта продължава да е същата – по-добри условия. Авикомпанията разкритикува профсъюзите, че се възползват от предстоящата есенна ваканция в Германия, по време на която потокът от пътници рязко се увеличава, за да усилят натиска. Превозвачът започна да замества стачкуващи пилоти с техни колеги, преминали във висшия мениджмънт, които все още поддържат летателния си лиценз.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай