Бежанец изнасилил 10-годишна в басейн

Бежанец изнасилил 10-годишна в басейн | StandartNews.com

Иракски бежанец е изнасилил 10-годишно дете в плувен комплекс във Виена, съобщи австрийската полиция, цитирана от световните медии. Насилникът е задържан.

Престъплението е било извършено в края на миналата година, но става публично едва сега. Престъпникът е пристигнал в Австрия на 13-и септември миналата година. Пред полицията той е казал, че е "извършил престъплението поради спешни сексуални нужди", съобщават местните медии, които се позовават на докладите от разследващите органи.

Полицията съобщава, че 20-годишният иракчанин е завлякъл детето от басейна към съблекалните, където го е изнасилил. Детето, което е било ранено по време на нападението, е съобщило за това на спасителя в басейна, който незабавно е съобщил на полицията. Междувременно изнасилвачът, вместо да напусне местопрестъплението, е продължил да се забавлява, скачайки във водата докато полицията не пристига.

Мъжът, чието име не се разкрива, е бил задържан незабавно. Той е казал на полицията, че изведнъж е почувствал „сексуална нужда", защото не бил правил секс от четири месеца. Иракчанинът е казал, че има деца и жена, останали в Ирак. Той ще бъде съден за изнасилване и за блудство с малолетни.

На въпроса дали в неговата държава подобни неща са законни той е отговорил, че осъзнава, че това е забранено във всяка една държава по света и признал, че "е направил огромна грешка".

"Ние получихме жалба за изнасилване на десетгодишно дете в басейна в Терезинбад. Установихме самоличността на 20-годишния мъж, който живее във Виена. Той бе задържан и в момента се намира в затвора в Йосефщад", каза главният инспектор Роман Хахслингер. Той потвърди информацията, че става въпрос за иракски гражданин, който има временен статут на бежанец във Виена. Според Хахслингер "Виена остава един сигурен град и хората не трябва да се притесняват".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай