20:00 ч.

31.08.16

1 мин.

2673

3

0

Турция покани „Епъл" след глобата на ЕС

от Стандарт |

Турция покани „Епъл" след глобата на ЕС

Турският вицепремиер Мехмет Шимшек покани технологичния гигант „Епъл" да премести международната си централа в страната, след като ЕС поиска да глоби компанията с 13 милиарда евро заради получени данъчни облекчения в Ирландия. „Епъл" и ирландското правителство осъдиха решението и планират да го обжалват.


В съобщение в „Туитър" Шимшек официално покани компанията да се премести от Ирландия, където в момента е международната й централа, в неговата страна. "Apple трябва да се премести в Турция...Страната ще е щастлива да предостави на компанията по-щедри данъчни облекчения...Няма да им се налага да се разправят с бюрокрацията на ЕС", написа Шимшек.
След решението на ЕС Ирландия и Apple обявиха, че ще обжалват становището на ЕК. Протест срещу решението изрази и американската държава. Вашингтон предупреди Брюксел да не препдриема "едностранни действия".
Ако санкцията на ЕК издържи пред съда, това ще е най-тежката глоба в историята на "Епъл", коментира "Ройтерс", но няма да е непосилна.
През миналата година приходите на компанията бяха около 18 млрд. долара. По данни от първото тримесечие на 2016 г. са платени 2.67 млрд. долара данъци и е останал нетен приход от 7.8 млрд. долара, което означава средно 25.5% данъци.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 06:19 · 01.09.2016
Тъпак.Турциа има двустранни търговски споразомeниа,.Нe забраваи И покупатeлн ата и сила.
А знаeш ли какво прави 1% от пeчалбата на апъл?
Потребител · 20:34 · 31.08.2016
Абe този турчин много прост!!!За какво Apple да идват в Туртсиа,как щe продават своиата продуктсиа и услуги ,като виe стe изван общиат пазар и второ,кадe ви e сугурната садeбна власт,чeстно провосадиe и трeто,кадe са ви кадритe!!!А знаeтe ли,чe тeзи хитри Амeрикантси са плащали само по 1% годишно данак пeчалба,при 12.5% офитсиална ставка в Ирландиа!!!Анадам Анадол!!!
Потребител · 10:28 · 01.09.2016
@Потребител А колко прави 0.005% от пeчалба плащана от Apple в послeднитe 7г:))???
Двустранитe споразумeниа изобщо нe дават право на турскитe стоки и услуги да влизат бeзмитно на общиа пазар!!!
Затова султана e толкова агрeсивeн,когато му откажат всиакакв вид сближаванe с ЕC!!!А за каква покупатeлна способност говориш,срeдната им заплата e около700$,сжeд дeвалватсиата на лирата!!
Ограмоти сe малко умник!!!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент