Затвориха базата на Air Force 1 заради стрелба

Затвориха базата на Air Force 1 заради стрелба  | StandartNews.com

Пентагона потвърди за стрелец, от JBA дадоха сигнал "All clear" час по-късно

Военната база "Андрюс" (JBA) е била затворена в 9,00 часа тази сутрин (местно време) заради стрелба. Това съобщава на сайта си JBA и уточнява, че повече данни ще бъдат дадени при върва възможност. 

На територията на базата е имало тренировъчна акция със симулация на стрелба. Отново според американски медии стрелец, чието име за сега не се съобщава, е открил огън в базата.

Военната база "Андрюс" е мястото, където е 'дома' на президентския самолет Air Force 1 - Boeing 747. JBA се намира на около 20 мили (32 км) от центъра на столицата на САЩ Вашингтон.

Заместник-председателят Джо Байдън планирал да лети от "Андрюс" до Охайо тази сутрин. Това съобщава www.telegraph.co.uk. И уточнява, че полетът му обаче е бил отменен и са взети всички мерки за неговата сигурност.

От местната полиция коментират, че затварянето на базата е заради объркване по време на тренировката и все още не потвърждават за стрелба.

Министърът на вътрешните работи на САЩ Джех Джон е бил на заседание на Конгреса по време на стрелбата. На нея са обсъждали ситуацията след атентатите в Турция. По-късно обаче го е напуснал заради извънредната ситуация в "Андрюс".

Пентагона потвърди за стрелец

От Министерството на отбраната на САЩ потвърдиха, че е имало стрелба, но не пожелаха да коментират подробности с извинението, че все още имат оскъдна информация за случая.

По-късно от JBA посочиха в Туитър: "All clear" и уточниха, че "тревогата в базата е свалена, няма място за безпокойство и тя работи нормално".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай