Тръмп иска Фарадж за посланик на Великобритания

Тръмп иска Фарадж за посланик на Великобритания | StandartNews.com

Агитаторът за "Брекзит" Найджъл Фараж щял "да свърши страхотна работа" като посланик на Великобритания в САЩ, обяви Доналд Тръмп. Решението за това кой да бъде назначен за представител на Обединеното кралство във Вашингтон е въпрос от компетенциите на британското правителство. Това обаче не попречи на новоизбрания президент на САЩ да изрази мнението си в "Туитър". "Много хора биха искали да видят Найджъл Фарадж да представлява Великобритания като техен посланик в САЩ. Той би свършил страхотна работа!", написа Тръмп.
Говорител на британския премиер Тереза Мей обяви в отговор на Тръмп, че позицията на посланик на Великобритания в САЩ не е свободна.
Фарадж също взе отношение по въпрота. "Познавам от години някои хора от екипа на Тръмп и съм в добра позиция по отношение на подкрепата на новоизбрания президент при необходимост от помощ", пише временният лидер на британската Партия на независимостта (ЮКИП) в статия за консервативния сайт "Брайтбарт". "Светът се променя и е време "Даунинг стрийт" да го направи", изтъкна още Фарадж, имайки предвид британското правителство.
В същото време Европейският парламент спря субсидията на Фарадж заради злоупотреби. Според институцията Алиансът за пряка демокрация - политическото семейство, в което членува ЮКИП, е похарчил неправилно 500 000 евро и трябва да ги върне. Обвиненията срещу Фарадж и представителите на още 8 партии, които влизат в Алианса, са, че плащали за партийна агитация и за предизборните кампании в своите държави, което е забранено. Председателят на ЕП Мартин Шулц и 14-те му заместници са преценили, че неправилно са похарчени 500 615 евро. От тях десните популисти трябва да върнат 172 655, а неразплатените им още 248 345 евро субсидия до края на годината няма да бъдат преведени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай