Клинтън се обяви "за" гей браковете в САЩ

Клинтън се обяви "за" гей браковете в САЩ | StandartNews.com

Кандидатът за президент на САЩ Хилари Клинтън подкрепи правата на гей двойките по отношение на еднополовите бракове.

"Г-жа Клинтън поддържа равенството в брачния съюз и се надява, че Върховният съд ще подкрепи представителите на сексуалните малцинства и ще им предостави конституционни права", заяви говорителят на Клинтън Ейдриън Елрод.

Дебатът за еднополовите бракове в Щатите е един от най-горещите и актуални в момента. На 28 април във Върховния съд във Вашингтон ще бъде разгледан на съдебния иск против забраната на еднополовите бракове в Кентъки, Мичиган, Охайо и Тенеси.

На този етап Клинтън е единственият кандидат за президент, който вярва, че гей двойките имат конституционното право на брак.

В същото време стана ясно, че Фондацията Клинтън ще ограничи даренията от чуждестранни правителства за кампанията си.Тя ще продължи да приема средства, но само от шест държави, които вече я подкрепят. За Клинтън, която в момента е фаворит за номинацията на демократите, благотворителната работа на фондацията е повод за гордост, но тя й навлече критики от политическите опоненти и някои американски медии. По закон, не се позволява на чужденци да финансират директно предизборни президентски кампании. В тази връзка критиците на Клинтън твърдят, че чуждестранни правителства и предприемачи може да финансират благотворителната й дейност, за да й упражняват влияние.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай