Хиляди позираха голи с послание за мир в Колумбия

Хиляди позираха голи с послание за мир в Колумбия | StandartNews.com

Над 6000 души позираха голи пред сградата на парламента в Богота, Колумбия, в сеанс на световноизвестния американски фотограф Спенсър Тюник, за да предадат послание за мир в страна, която от повече от половин век е раздирана от военен конфликт, предаде Франс прес.

Участниците се събраха на площад "Боливар" в центъра на колумбийската столица, преди да позират голи пред фотографа въпреки студеното време. "Между нас цареше спокойствие", разказа Клаудия Барентос, която е на около 40 години и взе участие в груповия сеанс.

"Преживяването бе необикновено - смятам, че всички изпитаха едно и също чувство, след като се съблякоха голи", допълни Карлос Белтран, който е на около 20 години и също бе сред участниците в груповия сеанс.Спенсър Тюник, чийто предишен подобен сеанс бе в Сидни, поясни, че искал да изпрати послание за равенство, мир и единство.

През 2007 година 18 000 мексиканци се съблякоха за Спенсър Тюник, припомня Дарик. Направените снимки ще бъдат изложени в Музея на модерното изкуство в Богота.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай