Последен шанс за Брендън Роджърс

Последен шанс за  Брендън Роджърс | StandartNews.com

Клопо го сменя при провал срещу "Лудогорец" в София срещу "Лудогорец"

Брендън Роджърс ще има последен шанс да спаси главата си, съобщиха в Англия. Мениджърът на "Ливърпул" бе разпнат от фенове и медии на Острова след поредната издънка - 1:3 от "Кристъл Палас". "Мачът срещу "Лудогорец" е най-важният в кариерата на Роджърс", написа "Metro". "Мачът в София ще реши бъдещето на Брендън", добавя "Дейли Мейл".

Привържениците също поискаха главата на мениджъра. Те негодуват срещу "отчайващото" състояние на тима. "Положението е ужасяващо. "Лудогорец" ще бие с 6 гола", пише в Туитър един от феновете. Друг добавя: "Ако пак пусне Джерард, значи Роджърс трябва да бъде уволнен". Трети добавя: "До къде стигнахме? Да треперим за мач срещу българи".

Сайтът "liverpoolecho" пък вече намери и заместник на Роджърс. Става въпрос за треньора на "Борусия" Д Юрген Клоп, въпреки че германецът не един път е казвал, че няма да напусне. Все пак ако Клопо дойде, английските медии твърдят, че той веднага ще купи Мауро Икарди от "Милан" и Петър Чех от "Челси".

Самият Брендън заяви, че е наясно със ситуацията. "Егото ме не е толкова голямо, за да твърдя, че постът ми е сигурен. Наясно съм, че скоро може да бъда уволнен. Но преди това ще направя всичко, за да може отборът да тръгне по възходяща линия", разкри Роджърс.

В отделна статия "liverpoolecho" не е толкова черноглед. Дори при загуба от "Лудогорец" нищо фатално няма да се случи. Изданието се обосновава с факта, че "червените" все още ще запазят математически шансове за класиране.

Балотели ще пътува за България

с "Ливърпул". Звездата на "мърсисайдци" страдаше от контузия и пропусна загубата от "Кристъл Палас" (1:3). На вчерашната тренировка обаче италианецът се включи. Това означава, че Бало ще бъде включен в групата за мача. Най-вероятно обаче той ще бъде резерва.

"Ливърпул" пристига в София днес в 19,20 часа. Интересното е, че "червените" няма да тренират в София преди мача. Мениджърът на Ливърпул Брендън Роджърс ще даде пресконференция в 20,00 ч в зала "Родина" на "Васил Левски".
Пресконференцията на "Лудогорец" пък ще стартира час по-рано. Тренировката на "орлите" е с начален час 20,30 ч на ст. "Васил Левски".

В София ще е на живот и смърт

обяви нападателят на "Ливърпул" Рики Ламбърт. "Ние печелим и падаме като един отбор. Трябва винаги да сме заедно и независимо от резултатите да си помагаме един на друг, да се борим за всичко заедно. Когато като отбор имаме тежък момент, всички заедно трябва да го превъзмогнем. Затова сега ни предстои един много тежък мач в сряда, в който трябва да бъдем като един юмрук и да не позволяваме повече отстъпление. В него победата е повече от задължителна, за да останем в надпреварата", добави Ламбърт.

Успехът е задължителен

за нас, каза халфът на "Ливърпул" Адам Лалана. "Предстои ни тежък мач в сряда и трябва заедно да го спечелим. Задължени сме да победим на всяка цена и да останем в Шампионска лига. Трябва да го направим не само заради нас, но заради феновете, мениджъра и всички, които обичат Ливърпул". Губим и печелим мачовете си заедно, като отбор. Продължаваме да работим и да се трудим", допълни националът.

Сравниха защитник с "Титаник"

Хърватският национал Деян Ловрен за пореден път се наби в очите на феновете на "Ливърпул". Защитникът, който бе привлечен през лятото за 20 млн. паунда от "Саутхямптън", бе обявен за един от най-слабите играчите в историята на "червените". Той сам спомогна за това, след като след негова грешка "Кристъл палас" поведе с 2:1. Привържениците на "Ливърпул" не можаха да се сдържат. Те заляха форумите с пиперливи коментари по адрес на Деян. Ето какво гласят някои от тях: "Тези, които твърдят, че най-лошата покупка е Балотели, бъркат. Ловрен е по-зле", "Това момче спокойно може да играе черна дупка във филма "Интерстелар" (б.р. научно-фантастичен)", "Ловрен носи печалба за всеки един отбор, с който играе "Ливърпул"", "Какво е общото между Ловрен и "Титаник"? И двамата не трябваше да напускат Саутхямптън!".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай