Меркел отряза националите заради Brexit

Меркел отряза националите заради Brexit | StandartNews.com

Канцлерът на Германия Ангела Меркел отряза националите и няма да гледа днешната среща с Италия от четвъртфиналите на Евро 2016. Решението на Личност номер 1 за 2015 г. е продиктувано от натоварения й график, който е допълнително утежнен заради Брекзит, призна правителственият говорител Щефен Зайбер. Той отговори уклончиво и на въпроса дали Меркел ще вика на живо за Йоги и компания, ако тимът продължи напред.

"В елиминационната фаза фокусът е винаги върху предстоящия двубой. Нека момчетата да победят, а после ще видим", отсече гласът на Ангела. Новината вся ужас в сърцата на феновете в Германия. Канцлерът носи късмет на футболистите, които са губили само веднъж на голям турнир, когато Меркел е на трибуните. Става дума за поражението с 0:1 от Испания на финала на Евро 2016. В последните осем години тя винаги е била на кадем, като даже присъства на триумфа на световното в Бразилия преди две лета. В същото време селекционерът на Бундестима Йоахим Льов се презастрахова преди срещата и обяви, че не е сигурен в крайния успех.

"Нямаме гаранции, че ще бием. Една грешка и си отиваш у дома. Мачът е 50-50", върза си гащите спецът пред "Билд" и продължи: "Италианците играха много добре срещу Испания, но всички сме щастливи, че ще играем именно срещу тях". Треньорът със съмнителните навици призна за страховете си от железните защитници на Скуадрата.

"Няма да е лесно да се справим с бранителите. Знаем, че ще имаме само няколко шанса и сме задължени да се възползваме от тях. В атака имаме страхотни футболисти, така че италианските защитници също имат респект към нас", разкри Льов. Той бе накаран да се върне към злощастната загуба срещу Адзурите на миналото първенство. "Ако ги бяхме били на полуфиналите, съм сигурен, че щяхме да победим Испания на финала. Важното е, че си извадихме правилните изводи след мача. Това ни помогна да спечелим световното през 2014 г. Признавам, че поражението бе наистина болезнено. Раната зарастваше в продължение на месеци", завърши Йоги. Междувременно германците си намериха нов враг в лицето на легендарния италиански вратар Дино Дзоф. Бившият футболист скочи на Томас Мюлер и компания заради поведението им. "Немците са арогантни. Това може да се окаже добре дошло за нас. От психологическа и тактическа гледна точка мачът ще бъде много интересен", заяви световният шампион, който пожела на наследника си на вратата Джанлуиджи Буфон да го изравни по успехи с националната фланелка. Джиджи също е триумфирал на Мондиал, но му липсва купата от европейското. Преди четири година италианците играха финал, но бяха разбити от Испания с 4:0.

Съдия наплаши немците

преди двубоя с Италия. Виктор Касай, който ще води мача, е считан за поредния удар по Бундестима. Германците имат лоши спомени от него, а кулминацията е световното през 2010 г. Тогава Касай свири загубата с 0:1 срещу Испания на полуфиналите. През изминалия сезон той бе главен съдия и при загубите на "Волфсбург" с 1:2 срещу "Ман Юн" и 0:3 от "Реал" в Шампионската лига.

Долче & Габана надъхват "адзурите"

Топдизайнерите Доменико Долче и Стефано Габана чакат с нетърпение мача довечера. Двамата надъхаха сънародниците си със селфи на облечени в екипа на "адзурите". Долче и Габана се включиха в манията за хаштаг с "mettiamotutti", което означава буквално - Обичаме ви всички. Цялата нация е зарибена по това да се снима с екипа на Италия - от бебетата на месец до кучетата. А националните флагове висят от балкони, офиси и коли. Манията е обзела не само феновете на футбола. Известни личности също слагат синята фланелка и надъхват сънародниците си за успех.

А със сигурност двубоят между Германия и Италия ще събере и милиони пред екраните. Битката на великите вратари Джанлуиджи Буфон и Мануел Нойер пък впечатли медиите. Двамата все още не са получавали гол в своите врати. Италия загуби един от двубоите си в групата срещу Р. Ирландия с 0:1, но тогава пазеше резервата Салваторе Сиригу. През 2006 г. Нойер тъкмо прохождаше във футбола и влезе в първия състав на "Шалке 04", но бе луд фен на Буфон. Точно тогава Джиджи и компания станаха и световни шампиони. "Това е моят идол", изцепи се тогава 20-годишният Нойер. Сега вече Мануел е на 30 години, а това което прави в "Байерн" и националния отбор на Германия, удиви дори велики Буфон. "Нойер е по-добър от мен", признава в днешни дни вратарят на Италия. Медиите в Германия пишат, че двамата са подкрепени от здрава защита. Но тази вечер ще се види дали някое от нападенията на двата отбора може да пробие съперниковата отбрана, а след това и някой от двамата - Нойер или Буфон. Или и двамата ще завършат първенството, без да допуснат попадение. Било като шампион или отпаднал след дузпи.

Фетел сам срещу 100 във "Ферари"

Звездата от Формула 1 Себастиан Фетел ще се чувства чужд сред свои по време на мача между Германия и Италия. Пилотът, състезаващ се за италианската емблема "Ферари", ще бъде единствен в тима си, който ще вика за Бундестима. "Аз съм германец и ще викам за родината. Всички от отбора ще гледаме мача заедно. Надявам се в неделя сутринта само аз да съм с издути от гордост гърди", отсече Фетел, който е подготвен и с план Б: "Ако загубим, ще бъда за италианците".

Четирикратният победител от Формула 1 ще има нужда от вдъхновение от националите за предстоящото Гранд при на Австрия, което е тази неделя. 28-годишният пилот е наказан да стартира с пет места назад заради сменената по време на една от тренировките трансмисия на болида.

Раниери изчетка националите

на Италия и ги похвали за представянето на европейското. "Справяме се отлично. Имаме прекрасен треньор, а играчите са обединени. Трябва да поздравя всички момчета за свършената работа", надъха сънародниците си опитният спец, който бе попитан дали ще се върне да работи на Апенините. "В момента съм начело на "Лестър" и единствената ми работа е да надграждам постигнатото", бе лаконичен той.

Де Роси моли Конте

да не бърза да го вади от сметките за мача. Халфът е с контузия, но вече тренира със съотборниците си. По време на едно от последните занимания Де Роси се скъсал да моли треньори на Адзурите да изчака до последния момент, преди да определи кой ще играе в средата и да му даде шанс да си спечели мястото.

Клозе даде акъл

на Марио Гомес как да се справи с мръсната игра на италианските бранители. "Те обичат да прегръщат нападателите и да им прилагат прийоми от борбата. Много са добри в това. Важното е Марио да направи така, че съдията да вижда всичко", довери ветеранът, който е голмайстор номер едно в историята на Бундестима.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай