"Ливърпул" изпрати Джерард със срам и позор

"Ливърпул" изпрати Джерард със срам и позор | StandartNews.com

Капитанът на "Ливърпул" Стивън Джерард преживя истински кошмар в последния си мач с екипа на мърсисайдци. "Червените" загубиха с 1:6 от "Стоук Сити" на "Британия" в мач от финалния кръг на сезона във Висшата лига.

Срещата бе последна за Стиви Джи на Острова. Англичанинът ще играе за "Ел Ей Галакси" в САЩ през следващия сезон. Неговите съотборници обаче се изложиха много срещу "грънчарите". Както стана и в последния мач на Джерард на "Анфийлд", загубен с 1:3 от "Кристъл Палас".

Стоук вкара три гола в рамките на 8 минути. Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" Маме Бирам Диуф бе точен на два пъти - в 22-ата и 26-ата минути, а Джонатан Уолтърс добави още един гол в 30-ата минута. Бившият играч на мърсисайдци Чарли Адам направи резултата 4:0 в 41-ата минута. Стивън Нзонзи бе точен за 5:0 в 45-ата минута.

Джерард отбеляза почетното попадение в позорния мач в 70-ата минута, а бившият нападател на "червените" Питър Крауч оформи крайното 6:1 в 86-ата минута. Това бе последният 186-и гол за Джерард в 710-ия му мач за мърсайдци. 

Въпреки загубата "Ливърпул" ще има шанс да играе в Лига Европа през следващата кампания. Тимът на Брендън Роджърс ще започне от третия квалификационен кръг участието си в надпреварата, тъй като завърши на 6-о място в класирането. В групите на ЛЕ отива директно "Тотнъм", който завърши 5-и.

С успеха си "Стоук" завърши на 9-о място в таблицата, а събраните 54 точки са рекорд за "грънчарите" във Висшата лига.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай