Кешеру титуляр заради пръст

Кешеру титуляр заради пръст | StandartNews.com

Румънците делят 650 000 евро след голова фиеста

Нападателят на "Лудогорец" Клаудиу Кешеру почти сигурно ще е титуляр за Румъния в мача на откриването на европейското първенство срещу Франция. Асът на българския шампион може да получи тази чест, след като титулярният централен нападател на комшиите Флорин Андоне получи травма. Той прекара нощта в болница след успеха с 5:1 над Грузия. Лекарите се съмняват, че той счупил пръст. Така на 10 юни срещу Франция атаката на Румъния може да води Кешеру. Другият вариант е Алесандро Чипчиу. Голаджията на "Лудогорец" дори вкара гол в контролата с Румъния. Той влезе като резерва и вкара за крайното 5:1 в 87-ата минута. Друг от футболистите на разградчани Андрей Препелица също взе участие в двубоя - през втората част. В неприятна светлина се прояви третият играч на "орлите" Козмин Моци. През първото полувреме срещу Грузия защитникът влезе в пререкания с противников играч. А в 68-ата минута Моци си заби красив автогол с летящ плонж.

В същото време стана ясно, че Кешеру и компания са си разделили 650 000 евро. Премията идва чак сега за класирането на отбора за европейските финали. Те са поискали от ръководството на местната федерация финансите преди заминаването им. Интересното е, че тя е със 130 000 евро по-малко от премията за класиране на европейското първенство през 2008 година.
В същото време в румънския тим назрява скандал за капитанската лента. Селекционерът Ангел Йорданеску вече обяви, че във Франция лентата ще носи Влад Кирикеш вместо Разван Рац. След контролата с Грузия вторият заяви: "Не ме питайте за такива "свещени" неща. Който иска, да я носи тази лента", заяви раздразнено Рац.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай