Дел Боске остава селекционер на Испания до Евро'16

Дел Боске остава селекционер на Испания до Евро'16 | StandartNews.com

Мадрид. Селекционерът на националния отбор на Испания Висенте дел Боске е подновил контракта си с местната федерация, като ще остане начело до края на Евро 2016.

Дел Боске споделя, че испанската федерация е оценила по-високо 6-те му години работа, отколкото 2 мача на световното -става въпрос за пораженията на тима от Холандия и Чили, които изхвърлиха "ла фурия" в Бразилия.

След скандално ранното отпадане на еврошампионите се завъртяха слухове и коментари във връзка с евентуалното отстраняване на Дел Боске като наставник. Той самият каза, че ще има разговори и ще се вземе най-доброто решение.

Във връзка с двете загуби на Испания той обясни, че са чисто спортни. "Липсваше ни онази щипка късмет, която беше на наша страна през 2010 г.", каза той.

"Някои ни обвиниха, че не умеем да губим, което ме притесни, защото не сме търсили оправдания, приехме загубите и похвалихме съперниците, тъй като спечелиха заслужено. Не е имало нито протести, нито лошо поведение", коментира Дел Боске.

В състава на Испания ще има промени, но те ще са заради възрастта на някои футболисти. "Не мисля, че трябва да се взимат драстични решения, защото пътят вече е начертан", обясни селекционерът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай