Блатер зове за обединение в борбата с корупцията

Блатер зове за обединение в борбата с корупцията  | StandartNews.com

Шефът на ФИФА Себ Блатер откри Конгреса на футболната централа в Цюрих с призив за обединение в борбата срещу корупцията. Встъпителното слово на 79-годишния Блатер идва в момент, в който голяма част от футболната общественост го призовава да се оттегли от поста и кандидатурата си за пети мандат начело на световния футбол. По-рано Англия изрази готовност да бойкотира предстоящото Световно първенство в Москва, ако Блатер остане ръководител на ФИФА.

С думите на Блатер пък бе сложено начало на гласуването на делегатите за президентския пост на ръководния футболен орган, като негов конкурент е йорданският принц Али бин Ал Хюсеин.

"Призовавам всички вас за обединение и силен отборен дух, за да правим правилните крачки заедно. Не винаги е лесно, така че само с пълно обединение можем да заличим проблемите, които бяха създадени в последно време. Ние сме тук, за да решаваме именно тях. Важно е да вървим напред и е важно да го правим с прозрачност. Трябва да се борим срещу корупцията, срещу манипулирането на резултати от мачове, срещу расизма и дискриминацията. Нека покажем на света, че ние сме способни да управляваме институция като ФИФА. Нека покажем, че можем да го правим заедно", каза Блатер.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай