Бербатов: Мач срещу Ибра и ПСЖ е перфектният старт

Бербатов: Мач срещу Ибра и ПСЖ е перфектният старт | StandartNews.com

Монако. Димитър Бербатов бе представен официално като футболист на Монако. Въпросите към българина, който изглеждаше леко притеснен по време на пресконференцията продължиха близо 20 минути. Нападателят заяви, че иска да помогне на новите си съотборници да постигнат целите си, като заяви, че няма по-добър старт за кариерата му във Франция от предстоящото голямо дерби срещу ПСЖ в неделя.

Първият въпрос бе свързан с решението на Бербатов да се присъедини към Монако. "Първо, извинявам се не говоря много френски. Реших да дойда тук защото Монако е голям отбор, познавам треньора, който е работил в Англия, беше лесно решение за мен. Футболът във Франция е добър, това е ново предизвикателство за мен, приключение, Монако има много талантливи футболисти, видях това днес на тренировка. Очаквам да се адаптирам към френския футбол", започна Бербатов пресконференцията, чието начало закъсня с над половин час.

"Всички знаят за Монако, ПСЖ, Лион, Лил, всеки футболен човек. Има и големи футболисти, които играят във Франция. Всичко е ново за мен, ще е интересно как ще се адаптирам към тези нови неща, В този процес се надявам да уча и да помогна на съотборниците си", добави той.

На въпрос за Фалкао, в чийто заместник трябва да се превърне Бербатов, българинът каза: "Голямо предизвикателство, той е голям играч. Но не съм тук да заемам мястото на някого, единствената ми цел е да помогна на отбора, с опита и головете си", сподели Берба.

На въпрос за времето в Манчестър Юнайтед и сега, Бербатов се пошегува: "В момента прическата ми е различна. Ще се опитам да помогна на тима, в момента съм малко по-стар отколкото преди години, но футболът е за интелигентни хора, така вярвам. Чувствам се много добре, ще видим какво ще се случи в следващите месеци и мачове."

"Обичам да играя хубав футбол, красив, да правя неща, които да са интересни на зрителите, а не да заспят. Днес тренирах с тима, мисля, че стилът ми е подходящ за отбора и за френската лига", посочи още нападателят.

Относно очаквания му дебют срещу ПСЖ, Бербатов каза: "Мисля, че това е най-добрият начин да стартирам тук. Един от най-силните тимове, с един от най-силните футболисти. Това е фантастично, перфектно за старт на кариерата ми във Франция."

Бербатов разкри, че е разговарял с левия бек на Манчестър Юнайтед Патрис Евра, с които са добри приятели, преди да се съгласи да подпише с Монако. "Говорих с моя добър приятел Патрис Евра, той ми каза само хубави неща. Монако е голям клуб, без значение колко хора идват на стадиона. Монако в момента е на второ място това показва, че тимът разполага с много добри футболисти, борим се за участие в Шампионската лига. Не се чувствам като нов тук, чувствам се добре, бях нервен на първата тренировка, но всички ме приеха и поздравиха след това."

"Всички знаят за Ибра, голям играч, с качества, мачът ще е интересен, нов опит за мен срещу футболисти, срещу които не съм играл досега. ПСЖ е голям фаворит в Лига 1, но мачът е на наш терен, ще е трудно за ПСЖ. Първият мач между двата тима завърши 1:1. Това показва, че най-важното в края е колективът. Трудно ще е, но мисля, че можем да спечелим мача в неделя и да постигнем целите си", коментира още новият нападател на Монако.

Относно бъдещето си и възможността да остане в Монако и след края на сезона, Бербатов каза: "Всичко зависи от мен, от това, което покажа на терена и колко гола вкарам, все пак съм нападател. В момента обаче съм концентриран върху мачовете си до края на сезона, след това ще видим какво ще се случи."

За първата си тренировка с Монако, по-рано днес, българинът призна: "Беше трудно, бях малко изненадан, имаше здрави единоборства, бърз футбол, но съм свикнал с тези неща от Англия. Все пак ще ми трябват още две-три тренировки, за да свикна с новостите, но мисля, че всичко ще е наред."

"Исках нещо ново, а когато от Монако ми се обадиха и ми казаха, че ме искат, си казах - нов отбор, нова страна, защо не, Говорих с Патрис. Решението бе лесно за мен, правилното решение за мен. Мога да играя като нападател или зад нападателя, обичам да вкарвам голове, но обичам да играя за отбора, да подавам, да карам другите да играят. Разбира се че познавам Емил Костадинов, страхотен играч, не мисля, че вие го харесвате много, но аз го харесвам. Той е велик играч", завърши Димитър Бербатов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай