Турчин триумфира на Световната купа по конен спорт в Божурищe

Турчин триумфира на Световната купа по конен спорт в Божурищe | StandartNews.com

Турският състезател Хюлки Карагюле с кобила Скара Гленс Каскадор спечели Световната купа по прескачане на препятствия в Божурище с награден фонд 25 000 евро. Надпреварата беше изключително оспорвана, за баража в състезанието, с височина на препятствията от 140 до 160 см, се класираха само четирима ездачи. Малшанс лиши българинът Ангел Няголов (на снимката) от победата. Нашият беше най-бърз по паркура с 46,24 секунди, но кобилата му Картина събори последното препятствие. Победителят Карагюле измина разстоянието чисто и за 48,41 секунди, вторият Патрик Петре от Румъния с кон Фор Мани записа резултат – 48,87 секунди.

По-рано през деня в сребърния тур за приз "Йозгьоркей холдинг" победи туркинята Талия Афионери с Вервелдуинд, която премина чисто по паркура за 58,91 секунди. Втори се класира румънецът Норберт Шуман с Кристала, следван от сънародника си Патрик Петре с Долина. В състезанието за юноши и девойки отлично за пореден ден се представи 18-годишната Таня Топачарова с кон Виктор, завършила втора с 4 наказателни точки и време – 59,70 секунди. Победителка е Александра Младин (Румъния) с 63,04 секунди.

В събота вечерта приза на Министерството на младежта и спорта спечели Дмитрис Нацис, а втори стана българинът Андрей Сашев. Третото място зае турчинът Сенчер Хорасан – 73,34 секунди.

Световната купа по конен спорт в дисциплината прескачане на препятствия се организира с помощта на Министерството на младежта и спорта, което отпусна 58 000 лв. Домакинството струва 170 000 лв., останалите средства са подсигурени от спонсори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай