20:25 ч.

20.07.16

2 мин.

2136

0

0

Скатават данъци на гърба на игрите

от Стандарт |

Скатават данъци на гърба на игрите

Стотици фирми на наши хора ще облажат от игрите в Рио, разкри сайтът UOL. Шефът на организационния комитет Карлос Артур Нузман е сред шампионите в уреждането на авери. През 2013 г. отстраненият президент Дилма Русев вкара закон за данъчно освобождаване на МОК, но към него са били пришити и стотици местни лица и фирми, алармира медията. Облагодетелстваните си спестяват разходите към хазната от в срок от 2013 г. до 2017 г. Така строителни компании са ощетили държавата с над 3 млн. долара, макар че нямат договори с МОК, а с общината в Рио. Под шапката на закона е попаднала и най-голямата медийна компания "Глобу" като разпространител на събитието. Тя ще намаже 406 млн. долара печалба само от реклама. Нузман пък е вкарал в данъчния рай две адвокатски кантори. Едната уж се грижела за сайта на ESPN. Федералната сметна палата поиска данните да бъдат публикувани публично, но бе отрязана, защото това било тайна.


В същото време стана ясно, че властите се страхуват повече от местните бандитите, отколкото от удар от ИД или друга терористична организация. "Кражбите са по-опасни от атентат Алешандре де Мораеш. "Нашите усилия са насочени към честите кражби и свади, а не към тероризма. Според мен плануването на атентати не е най-важното в случая. Нашите спецслужби работят денонощно за това да спрат терористите. Аз им вярвам и съм спокоен, че Игрите ще преминат нормално. Вероятност за атентат е много малка. Взели сме всички мерки по този проблем. Притеснителното преди олимпиадата е зачестилият брой кражби и то концентрирано в Рио", заяви той.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент