СК "ДЕМА" с ученическа спортна занималня

СК "ДЕМА" с ученическа спортна занималня | StandartNews.com

София. В продължение на два месеца Спортен клуб „ДЕМА" реализира Проект „Ученическа спортна занималня" - съфинансиран от Програмата за изпълнение на „Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на столична община".

Ученическата спортна занималня се осъществява в рамките на четири часа извън учебно време. Програмата включва всеки ден (от понеделник до петък) по два часа подготовка на домашните, един час тенис на корт, и един час друга спортна активност като: лечебна физкултура, обща физическа подготовка и подвижни игри. Занималнята е предназначена за ученици от трети и четвърти клас на партньорското 125-то СОУ.

Треньорите и учениците вече забелязват напредъка в тениса и лекотата, с която се изпълняват упражненията по ЛФК. Преди Коледа всички заедно ще се включат в спортен празник, с който ще завърши новото начинание на СК „Дема".
Първите отзиви от родителите и ръководството на 125-то СОУ са много положителни. Координаторът на проекта М. Ненова сподели с нас: „Надявам се чрез тази нова инициатива да привлечем вниманието на нови деца към спорта и конкретно към тениса. Когато учениците учат следобед, обикновено времето не стига за нищо, а чрез включването в проекта, успяваме да им планираме деня, така че да има време и за учене и за спорт. Високо ценим помощта на СО, защото при разработването на всеки нов продукт са необходими време и средства за да стигне той до хората. В края на проекта ще предложим преференциални условия за всички участници и нови кандидати, и се надявам да продължим работата на Ученическата спортна занималня в СК „Дема" и след Коледната ваканция."

От проведената анкета с учениците, става ясно че им допада тази форма на подготовка на домашните с редуване със спорт, а и за инструкторите и за ученицитеДецата са станали по-дисциплинирани и са повишили успеха си в училище и биха продължали този начин на обучение със спорт и след приключване на проекта. Според индивидуалните им възможности и желания ще им бъде предложено да продължат по - активно да се занимават със спорт.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай