Радо Янков: Дойде време за битка

Радо Янков: Дойде време за битка | StandartNews.com

"Заминаването за олимпиадата е малко по-различно от други състезания, то е като за битка, за война", заяви най-добрият ни сноубордист Радослав Янков, който снощи отпътува за зимните олимпийски игри в Пьонгчанг.

Националът, който ще бъде знаменосец на българската делегация на церемонията по откриването на игрите, допълни че се чувства добре подготвен. "Тръгвам с положителна настройка - продължи той. - Пожелавам си да покажа, това на което съм способен. Българите имаме потенциал, имаме дух и можем да го покажем. Голяма чест е за мен да развея трибагреника. Благодаря за поканата."

За четвъртата си олимпиада замина и сноубордистката Александра Жекова, която призна, че е още болна, но за игрите ще бъде "пушка".

"Вълнувам се, защото това е завършекът на един много дълъг цикъл - каза тя . - Чаках този момент много в последните 4 години. Вече съм доста опитна, по-мъдра и гледам на тази олимпиада под друг ъгъл. За мен те ще бъдат едно предизвикателство и вярвам, че най-добрият, най-подготвеният ще победи. Надявам се да направя едно красиво шоу за света."

За олимпийската столица отпътуваха още сноубордистката Теодора Пенчева и алпийката Мария Киркова.

По традиция олимпийците ни бяха изпратени с плюшени лъвчета за късмет, връчени им от Илона Станева, директор "Маркетинг и реклама" на Първа инвестиционна банка, генерален спонсор на БОК. А знаменосецът Радослав Янков получи трикольора с пожелание да има повече поводи да развее знамето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай