Лекар на Шуми спасява Бианки

Лекар на Шуми спасява Бианки | StandartNews.com

Френският пилот на командно дишане, състоянието му не е известно

Известният лекар професор Жерар Сайлант излетя спешно със семейството на Жул Бианки за Япония, съобщиха медиите във Франция. Докторът, който е лекувал Михаел Шумахер и Кристиано Роналдо, ще бъде консултант за състоянието на 25-годишния французин.

Както е известно, в 42-рата обиколка на Гран При на Япония Бианки се заби в помощен кран. Той бе откаран в местна болница в безсъзнание, където моментално бе подготвен за операция на главата. Жул прекара над 3 часа на операционната маса, пишат още медиите във Франция. Единственото сигурно към момента е, че французинът е излязъл от интервенцията. Състоянието му остава неясно. В неделя вечер се появиха информации, че се е наложило Бианки да бъде опериран втори път. Тази новина обаче бе опровергана от "Скай Спортс". "Бианки претърпя една операция. За съжаление той не диша самостоятелно. Нужна е апаратура, за да го поддържа жив", съобщи изданието.

Вчера сутринта българско време родителите на Бианки - Филип и Кристин, заминаха с чартър за Япония при сина си. Именно това е причината от болницата "Мие Дженерал" да не дадат официално съобщение за състоянието на Бианки. "Лекарите ще съобщят нещо, когато говорят с родителите. За момента те са на първо място. Молим всички за търпение . Представители на "Маруся" и "Ферари" остават в клиниката за подкрепа на Бианки и семейството му", обявиха от отбора му".

Обвиниха тайфун и ФИА за инцидента

Пилотът на "Ферари" Фелипе Маса скочи сериозно на международната автомобилна асоциация ФИА за инцидента с Жул Бианки. "Условията на Гран При на Япония бяха ненормални. Трябва да знаем какво се случи с Жул. Аз съм много притеснен. Пет обиколки преди излизането на колата за сигурност вече крещях по радиото, че има прекалено много вода върху асфалта, но хората се забавиха прекалено много с решението и стана опасно. Затова накрая видяхме тези катастрофи", каза Маса. Много дъжд над пистата се изля, тъй като наблизо преминаваше ужасяващия тайфун "Фанфон".

Всички останали пилоти заявиха, че са зад Бианки и му пожелават бързо възстановяване. "Мислим за теб, Жул", каза победителят в Япония Люис Хамилтън.

Освен това всички пилоти се обединиха около твърдението, че това е най-тежкият инцидент във Формула 1 от смъртта на Аертон Сена преди 20 години.

Мотоциклет погуби бивша звезда от Ф1

Лошите новини от Формула 1 продължават. Малко след ужасяващата катастрофа на Жул Бианки стана ясно, че е починал бившият пилот Андреа де Чезарис. Той загуби живота си на 55 години след инцидент на околовръстното в Рим.

Там италианецът се е блъснал с мотоциклета си в крайпътна мантинела с висока скорост. И до днес Де Чезарис е притежател на негативния рекорд от най-много състезания без спечелена победа във Ф1. За периода 1980-94 г. той има 208 старта за 10 различни отбора. Кара за "Алфа Ромео" (2 състезания през 1980 г.), "Макларън" (1981), "Алфа Ромео" (1982-1983), "Лижие" (1984-1985), "Минарди" (1986), "Брабам" (1987), "Риал" (1988), "Скудерия Италия" (1989 - 1990), "Джордан" (1991), "Тирел" (1991 - 1993), "Джордан" и "Заубер" (1994).

С девет от отборите първият съотборник на Михаел Шумахер във Ф1 е печелил точки. Той е пилотът, който през 1991 г. носи първите точки в историята на вече несъществуващия отбор "Джордан".

Братът на дядото изгаря в катастрофа

Корените на семейство Бианки са в Милано. Семейството обаче напуска Италия през 1950 г. в посока Франция. Дядото Мауро и неговият брат Лусиен стартират в автомобилния спорт като механици на белгийския пилот Джони Клаес. Това е стълбата, от която Лусиен се нуждае за да пробие в моторните спортове. Той е участвал в 17 състезания от Гран При между 1960 и 1968 г. Печели "24 часа на Льо Ман" (1968 г.) и "12 часа на Сербинг" (1962 г.). За съжаление в тестовете за "24 часа на Льо Ман" през 1969 г. той загива. Лусиен се оказва заложник на пламъците в "Алфа Ромеото", което се удря в телефонен стълб.

Гаджето: Ти си моят шампион!

Приятелката на Жул Бианки - Камила Маркети, написа в "Туитър", че се моли за живота на своя любим. "Ти си моят шампион! Ти се най-силният!", написа русата красавица и добави едно сърце в знак на подкрепа. Камила е студент по остеопатия във Франция. Тя е много добре позната на почти всички пилоти от Ф1, тъй като много често е с половинката си в бокса за негова подкрепа.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай