4 отбора играят водна топка на турнира „Иван Славков"

4 отбора играят водна топка на турнира „Иван Славков" | StandartNews.com

София. Четири мъжки отбора ще играят водна топка на първия международен турнир „Иван Славков".

Организаторите на състезанието от Обединените спортни клубове „Левски" и федерацията по мъжкия спорт обявиха, че за надпреварата пристигат румънският „Динамо" (Букурещ), сръбският „Найс" (Ниш) и македонският „Бета" (Скопие). Карето оформя „Левски", който специално за турнира ще бъде подсилен с по няколко български и сръбски играчи. Мачовете са от петък до неделя на столичния басейн „Спартак". Билетите са по 2 лв., а пакетната цена за трите дни е 5 лв.

Емблематичният левскар Иван Славков, играл дълги години в „Септември", бе избран в идеалния отбор на България по водна топка за ХХ век и до последните си дни беше почетен председател на федерацията по любимия си спорт.

„Идеята ни е турнирът да стане традиционен и все по-силен – каза Люсиен Велчев, зам.-председателят на ОСК „Левски". – За второто издание догодина отборите ще са шест и вече сме разговаряли с „Цървена звезда" и „Лацио". Идеята е да покажем нагледно на децата колко хубав и полезен спорт е водната топка, когато се играе от майстори."

Преди мачовете от турнира ще има демонстративни срещи между детските отбори на „Левски", „Локомотив Никола Нанов" и „Славия".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай