Орлицата на „Лудогорец" се върна, гонила гларуси

Орлицата на „Лудогорец" се върна, гонила гларуси | StandartNews.com

Разград. Орлицата на „Лудогорец" Фортуна, която избяга за втори път от игрището в Разград по време на мача на шампионите с „Локо" Пловдив в сряда вечер, вече е при дресьора си.

Птицата била открита още в четвъртък преди обед, кацнала кротко до култовата за Разград кръчма „Хаджиниколов хан", съобщи изпълнителният директор на зеления клуб Ангел Петричев.

Дресьорът и ръководството на клуба знаели през цялото време, че Фортуна кръжи над града, раздразнена от ято гларуси, чиито крясъци събудили хищника в нея. Птицата била оставена да се рее свободно в небето съзнателно, за да може като кацне отново да е спокойна, обясниха стопаните й.

Бягството в сряда вечер е втората забежка на Фортуна от стадион „Лудогорец Арена", където тя разперва криле, за да вдъхнови отбора и феновете преди всеки домакински мач. За първи път орлицата свърна от дресьора си по време на срещата на зелените с „Литекс" в началото на април. Малко по-късно птицата кротко кацна на спортната площадка на местна гимназия, разположена на метри от стадиона в Разград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай