Не съм спирал Гунди с карфица

Не съм  спирал  Гунди с  карфица | StandartNews.com

Легендата на ЦСКА и националния отбор Аспарух Никодимов, който на 21 август навърши 70 години, даде интервю за вестник "ШОУ". В него Паро се връща назад във времето, когато направи успешна кариера на "Армията" и като футболист, и като треньор. "Никога няма да забравя двубоите ми срещу Георги Аспарухов по време на вечното дерби между ЦСКА и "Левски". Най-голямата глупост, която съм чувал по мой адрес, е, че съм използвал карфица, за да спирам Гунди. Да, понякога сблъсъците ни са били по-твърди, но никога не са надминавали границата на допустимото.

Загубата с 2:7 на 17 ноември 1968 година ни послужи като урок. Бяхме се поотпуснали преди мача, защото имахме голяма серия без поражения. Само победи и един равен. Но се случи неприятното за всички цесекари", твърди Паро. Като треньор той постига уникални резултати с ЦСКА. Извежда тима до полуфинала за КЕШ през пролетта на 1982 година. "Тези успехи са велики и аз се гордея, че ги постигнахме. Ако ме питате за какво най-много съжалявам в моята кариера, това е отговорът ми - че не отидохме на финал за КЕШ", добавя Аспарух Никодимов.

"През декември на същата 1982 година ме избраха за треньор номер 1 на България, а на другия ден ме уволниха от ЦСКА. Доста куриозна ситуация беше", казва още белокосият специалист.

Четете цялото интервю в най-новия брой на вестник "ШОУ".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай