От битката с корупцията идват по-високите заплати

"Няма акция "олигарх", редно е да се борим с контрабандата, обясни Борисов

От битката с корупцията идват по-високите заплати | StandartNews.com

"Незнам ние с какво сме причинили тази фраза "война между институциите". До вчера няма ден в който президентът да не е нападал кабинета",  коментира премиерът Бойко Борисов престрелките с президента Румен Радев пред Би Ти Ви и допълни: "Това е все едно някой да ти бие шамари и да казва "ние се бием". 

"Радев първо нападна медиите. Каза, че медиите са атрофирали. Затова вие медиите трябва да излезете и да отговорите на президента, поканете ни и кажете - промените трябва да са тук и тук", коментира още Борисов. "Няма проправителсвени медии, има опозиционни, те всеки ден пишат срещу правителството и няма един добър ред от тях, а ние все нещо добро сме направили", подчерта Борисов. 

"Според мен "партията държава", за която говори Румен Радев е неговата партия, която го издигна за президент, защото ГЕРБ го има от 10 години, не от 100", коментира още Борисов. 

"Как няма да живеем в най-бедната държава, като 7 милиарда лева сме пръснали за управлението на БСП само за две години", каза още премиерът и продължи":" Когато Европа преструктурираше, ние режехме заводи, как да не сме най-бедните". "Не може Радев да говори за "партията държава" и да не споменава какво е било по времето на БСП", каза още премиерът. 

"Няма акция "олигарх"", подчерта още Бойко Борисов по повод операциите на МВР и прокуратурата. И обясни, че е нужно време, за да се разкрият всички схеми. "Когато миналото лято бях в "Полимери" дадохме 12 милиона за течащия контейнер и затова Баневи са арестувани. Не случайно всичко това, което говорим за по-високи доходи, тези пари идват от борбата с контрабандата и корупцията", обясни още премиерът. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай