Гриша Ганчев: Таралежите дойдоха и ще изядат змиите

Гриша Ганчев: Таралежите дойдоха и ще изядат змиите | StandartNews.com

Купува 50-60 декари край София, за да строи база на ЦСКА

"Таралежите дойдоха в Борисовата градина и ще изядат змиите". Това каза Гриша Ганчев на пресконференцията на стадион "Българска Армия" пред около две хиляди фенове на трибуните, която продългжи около 2 часа. Той предложи два варианта за спасението на ЦСКА. Или да се бори с новото дружество, или да купи лиценза на отбор от А група. Ганчев каза, че иска референдум от цялата общност на ЦСКА за съдбата на "армейците".

"Аз не искам акции, аз съм заможен човек, не ми трябва "Българска армия", не ми трябва Панчарево", каза още той.

Ганчев е наясно, че ЦСКА има много врагове, но на тях ще "им отвърне с любов и ще се бори тук", като посочи стадиона на Българска армия. Бизнесменът бе категоричен обаче, че без разбирателство с държавата няма да станат нещата.

Той смята, че от 4 месеца Боби Михайлов е "леко неадекватен"."Не знаем какво му е, два месеца го боли корема, дано му мине най-после", продължи той. Утре в БФС ще има среща между Боби Михайлов и "червените", като посредник е спортният министр Красен Кралев, който организира срещата и на "армейците" с Бойко Борисов.

Ганчев не се нае да прогнозира дали БФС ще позволи на новото ЦСКА да играе във "В" група. Той натърти, че иска да допуснат ЦСКА по схемата "Глазгоу Рейнджърс". Като даде примери още с "Берое", Нефтохимик" и няколко западни отбори

Уникална тишина настъпваше на стадиона по време на изказванията на Ганчев, като на няколко пъти феновете го прекъсваха с аплодисменти. Чуха се скандирания против купуването на лицензи, което на практика обезмисли референдума.

От думите на Ганчев стана ясно, че връща базата в Панчарево на държавата. Той се зарече да купи 50-60 декари край София, за да строи база на ЦСКА.

"Оцелее ли ЦСКА с новото дружество. ЦСКА тръгва по мед и масло", категоричен бе Ганчев.

На въпрос дали ще се прави партия ЦСКА, той отговори с думите, че не иска да вкарва ЦСКА в политика, не е политик "щото не е такова".

Ганчев беше помолен да коментира варианто "Атлетик Билбао", тоест да играят само местни български момчета. Босътказа, че много иска родни младежи, но най-мрази да пада на футбол и уточни, че след всяка загуба е неадекватен по 2-3 дни.

Школата тепърва трябва да се развива, тъй като до момента е дала само един човек за първия отбор. Според него досега е имало тотална шуробадженащина и даде пример какво е отношението му: Пристигнал в Ловеч мощен бизнесмен с 2 s- класи като поискал детето му да играе централен нападател и извадил на масата 100 хил. лева. Детето било 85 кг в 8-ми клас. Ганчев му казал да си спести парите и да си прати детето в тежките категории, където и без това има дефицит.

Ганчев отправи благодарности към Стойне Манолов за помощта към "червената" школа".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай