Футболни отпуски пощуриха Пловдив

Футболни отпуски пощуриха Пловдив | StandartNews.com

Мъри с резерви срещу "Левски", иска нов румънец

Привържениците на "Ботев" в четвъртък поставиха в шах работодателите в Пловдив. "Бултрасите" масово пускаха молби за отпуск, фиксиран за 15 май (четвъртък). На този ден "канарчетата" играят финал за Купата на България срещу "Лудогорец" в Бургас. На натиск бе подложен и кметът Иван Тотев. Градоначалникът бе затрупан с куп писма. В тях се настоява той да обяви 15 май за неработен ден под тепетата. "Стандарт" научи, че от Клуба на привържениците на "Ботев" смятат да отправят молба до БФС и ПФЛ срещата да бъде преместена за 17.05 (събота), което да позволи повече хора да присъстват.

Междувременно "жълто-черните" не си губят времето и вече са набелязали нов играч от Румъния. Става дума за левия бек на "Конкордия" Валентин Дима. Пратеници на пловдивчани няколко пъти са гледали на живо изявите на 169-сантиметровия играч. Информациите от северната ни съседка гласят, че Дима лесно може да се озове в "Ботев", тъй като след края на настоящия сезон става свободен агент. Българският клуб му предлага 10 000 долара на месец плюс 50 000 евро при подписване на договор. Вчера "жълто-черните" футболисти проведоха възстановителна тренировка в Коматево.

Очаква се в събота срещу "Левски" Мъри Стоилов да направи няколко промени в титулярния си състав. Доре и Спрокел пък ще си изкарат нарочно картони, за да изчистят наказания.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай