Феновете получиха 15 процента от "Левски"

Феновете получиха 15 процента от "Левски" | StandartNews.com

София. Привържениците на "Левски" ще получат безвъзмездно 15% от акциите, които притежава Тодор Батков. Това стана ясно след като днес се проведе първото от 2012 година насам събрание на акционерите.

На него бе вдигнат уставният капитал на клуба от 750 000 на 30 900 000 лева, след като адвокат Батков преструктурира в капитал вземанията, които имаше "синия" тим към него и негови фирми.

Запалянковците са дали дума, че ще се постараят да подпомогнат любимия си отбор като всяка година внасят в касата му около 1 милион лева от най-различни дейности.

Бивш зам.-кмет в "синята" управа, Тонев остава

Ново лице влезе във върха на йерархията на "синята" управа. Бившият зам.-кмет на София Минко Герджиков влезе в надзорния съвет. Той ще заеме мястото на друга известна фигура, която заемаше ръководно място в столицата – Христо Друмев.

Бившият шеф на НДК бе освободен от поста и получи грамота на раздяла. Той обаче ще продължи да работи за благото на любимия си тим.

Освен Герджиков в надзорния съвет са още Тодор Батков и адвокат Александър Ангелов. Промени има и в Управителния съвет. Там остават единствено Иво Тонев, който е дал устно съгласие да продължи да бъде негов председател, както и Константин Баждеков. Към тях ще се присъединят още двама души, които ще бъдат излъчени от националния клуб на привържениците и тръст "Синя България".

В бъдеще хората в УС ще набъбнат до седем. В момента се търсят личности, които няма да бъдат само за бройка, а ще вършат работа.

Тодор Батков: "Левски" ще го има

"Левски" го е имало, има го, и ще продължи да го има", отсече собственикът на клуба Тодор Батков след събранието на акционерите. Той допълни, че ситуацията не е розова.

"Трябва да се забрави времето, когато г-н Чорни чрез М-тел влезе в клуба и се правеха огромни разходи за привличането на играчи и техните заплати, както и други неоправдани разходи", категоричен бе адвокат Батков.

Той разкри, че "сините" ще трябва да разполагат с бюджет от 8 000 000 лева. 6 от тях ще отиват за заплати на футболисти, треньори и служители, а останалите 2 ще бъдат за разходите.

"Надявам се, че няма да бъдем като един друг отбор, който не игра в евротурнирите заради липса на лиценз. Водим разговори със спонсор, ще плащаме и обезщетения на играчите, с които се разделяме. Фондът работна заплата в момента не може да надвишава 280 000 лева на месец. Разбира се, че ще търсим нови попълнения, но те ще бъдат свободни играчи", каза още Батков.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай