"Бригада" би наред за Kamenitza Фен Купа

"Бригада" би наред за Kamenitza Фен Купа | StandartNews.com

Отборът на „Бригада"(Димитровград) спечели Регионалния полуфинал на Kamenitza Фен Купа 2015 за областите Хасково, Смолян и Кърджали. На второ място се класираха приятелите от квартала от „Арда 1924"(Кърджали).

И двата тима играха достойно и заслужаваха титлата „Регионален шампион" на Южна България, но единствено първенците „Бригада" ще отидат на Националните Финали и ще се опитат да спечелят пътешествието зад кулисите на "Камп Ноу" с Христо Стоичков, което очаква златните медалисти в 13-тото издание на турнира.

Нападателят на шампионите Димитър Рачев откри резултата още в първите минути на финалния мач. В началото на втората половина „бригадирите" отбелязаха още едно куриозно попадение с прехвърлящ шут, който прелетя през почти целия терен и хвана вратаря на „Арда 1924" неподготвен. 9 минути преди последния съдийски сигнал, пред вратата на подгласниците се получи страхотен карамбол и резултатът стана 3:0. Буквално секунди преди края на срещата момчетата от „Бригада" подпечатаха категорично победата си с още едно попадение, след като трима от тях останаха сами срещу вратаря.
Шампионите и останалите призьори бяха наградени на специална церемония на сцената под арката на Kamenitza. С подаръци и грамоти бяха поощрени класиралите се на трето и четвърто място „Космополит"(Хасково) и „Уефалона" (Хасково). Отличието „Най-добър вратар" отиде при Метин Мюмюнов от тима на подгласниците „Арда 1924". За „Най-атрактивен състезател" бе обявен Любомир Ангелов от „Бригада", а титлата „Отбор феърплей" бе присъдена на момчетата от „Възход"(Димитровград).
В битката за Димитровград участваше и един отбор, който не успя да се отличи с футболните си умения, но определно заинтригува всички участници и посетители с интересната си визия. Това бе тимът на „Анонимните" от Хасково. Всички представители на отбора се появиха с идентични бели маски на Гай Фокс, каквито носят членовете на неформалната група активисти, хакери и анархисти „Анонимните". Отборът отпадна още по време на груповата фаза, но за сметка на това допринесе много за доброто настроение по терените.

Награди бяха предвидени не само за най-добрите тимове и състезатели, но и за всички посетители. Финалистите от любимата на феновете активация „Точен шут" бяха точно 15 от близо 150 записали се в четирите квалификационни рунда. За съжаление никой от тях не бе достатъчно точен, за да спечели 365 литра Kamenitza, която да сподели с приятелите си. Въпреки това феновете в Димитровград компенсираха липсата на прецизност с демонстрация на изключителна ловкост по време на футболното жонглиране на Ford Moto-Pfohe. Най-добрият сред тях беше Цветомир Матев, който реализира 154 крачета от седнало положение и с това си заслужи спа-уикенд за двама в Банско. Други двама посетители се сдобиха с чисто нови смартфони. Янко Христов от град Първомай шутира топката със 113км/ч в активацията на Samsung „Силен шут" и за награда получи стилния Samsung Galaxy Pocket 2. Името на най-върлата поддръжничка на отбор „Респект" от Хасково Радослава Георгиева бе изтеглено по време на томболата на Telenor и това й донесе страхотния смартфон Telenor Smart Plus. Последната награда за посетителите, но първа по значимост, бе оригинална фланелка на Левски Сф подписана от Даниел Боримиров. Фланелката бе осигурена от спортния бранд на Фен Купа Joma, a щастливецът, който я отнесе вкъщи, бе Здравко Димитров от тима на „Лоялните" (Кърджали).

Следващата спирка по пътя на най-големия и вълнуващ футболен турнир за приятели в България е Горна Оряховица, където ще се проведат Регионалните полуфинали за областите Плевен и Велико Търново. Поредната „каталунската" футболна фиеста е насрочена за 4 и 5 юли, а домакин на мачовете ще бъде стадион „Локомотив".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай