Адзурите пристигнаха на "Васил Левски"

Адзурите пристигнаха на "Васил Левски" | StandartNews.com

Националният отбор по футбол на Италия вече е на стадион "Васил Левски". Адзурите пристигнаха в София преди около час под засилена охрана. Те обаче са с костюми и само ще огледат терена тази вечер. 

Тренировката на италианците трябваше да започне в 19, 45 минути, но футболистите се забавиха заради трафика в столицата.

Много фенове чакаха пред стадиона, за да се снимат с адзурите. Един от тях успя да пробие тълпата и си направи селфи с Конте. 

Очаква се Антонио Конте да даде официална пресконференция в 20, 30 часа.

От 21 часа е брифинга на националния селекционер на България Ивайло Петев. Тогава ще стане ясно дали Ивелин Попов ще остане капитан или ще бъде заменен от Светослав Дяков.

Кошмар с травми за Италия

Италия понесе жесток удар часове преди да пристигне в София за квалификацията на "Васил Левски". Срещата е утре от 21,45 часа и е шанс за нашите да обърнат нещата в своя полза поне за бараж. "Скуадра адзура" загуби Маркизио. Халфът на "Юве" напусна националния отбор сутринта, след като получи зловеща травма по време на последната тренировка на Апенините. Той има скъсани кръстни връзки на дясното коляно. "Говорихме с колегите си в "Юве" и решихме да не бързаме с лечението му", обяви лекарят на тима Енрико Кастелаци. Маркизио ще почива между шест и седем месеца. "Тежко е, благодаря на всички в отбора за подкрепата и им пожелавам успех в София", обяви самият футболист. Освен него Антонио Конте трябваше да забрави за още двама играчи - Флоренци и Паскуал. Така трябваше в последния момент отново да прекроява плановете си за халфовата линия.

Очаква се утре на трибуните  на "Васил Левски" да бъде треньорът на "Милан" Индзаги. За сметка на това обаче в ложата няма да седне Бойко Борисов. Премиерът има ангажименти, които го спират да присъства на квалификацията.

Валери захапа Буфон

пред медиите в Италия. "Наказвал съм го много пъти по време на тренировките в "Юве". Освен това съм му вкарвал и като играч на "Фиорентина". Сега искам да го направя и да даря радост на цяла България", обяви нападателят. "Играл съм заедно с много хора. С Кандрева бяхме в "Парма". Той се разви добре, отиде в "Лацио". Радвам се за него. Познавам добре и Конте. Изправял съм се срещу него. Надявам се, че хубавите дни за него начело на Италия ще започнат след мача в събота", продължи Валери, който снощи застана пред медиите рамо до рамо с Николай Михайлов. Двамата са неразделни в последно време. Божинов си пожела също така, че кариерата му отново ще тръгне нагоре и ще се завърне в силен отбор в Серия А.

Стига трансфери, скочи халф

Италианският национал Маето Дармиан скочи на медиите при пристигането в София. Повод за това стана пресконференцията, на която го разпитваха главно за бъдещето му, а не за мача с България. Дармиан е спряган за трансфер в "Байерн", "Милан" или "Интер". "Не му е сега времето да говоря за това. Насочил съм цялото си внимание към предстоящите мачове с националната фланелка. Стига с тези въпроси", ядоса се халфът на "Торино".

Новата звезда на "скуадрата" не пропусна да изчетка селекционера Антонио Конте "Той е истински победител и резултатите го доказват. Вече усещаме промените под негово ръководство, които са главно от тактическо естество. Начинът, по който обръща внимание на малките детайли, също е впечатляващ", допълни националът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай