Zaz отново с концерт у нас

Zaz отново с концерт у нас | StandartNews.com

Голямата френска звезда ZAZ идва отново у нас с концерт за второто издание на фестивала „FRANCOFOLIES.Благоевград", който ще се проведе в града на 17 и 18 юни. Популярната по цял свят френска изпълнителка вече си спечели прозвището новата Едит Пиаф и ще пее на открито на площад „Георги Измирлиев" във втората фестивална вечер. До средата на март ще станат ясни останалите музиканти, които ще вземат участие в дните на „Francofolies". Припомняме, че в първото издание миналата година участваха Патрисия Каас и Патрик Брюел. Входът на тазгодишния фестивал за всички жители и гости на Благоевград пак ще бъде свободен.

Нов е младежкият модул на „FRANCOFOLIES.Благоевград". Той е насочен към учениците и студенти франкофони от цялата страна и чужбина. За тях, извън музикалната програма, ще бъдат организирани различни инициативи във всеки един от дните на тазгодишното музикално събитие.

Българското издание на международния фестивал за съвременна фрeнска музика беше възстановен от община Благоевград през 2015 г., това стана след близо 20-годишно прекъсване.

Френската певица ZAZ, чието истинско име и Изабел Жофруа, е истинско явление в музикалната индустрия през последните години заради изключителното си сценично присъствие и специфичния си тембър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай