Завой при село Добри дол взе поредна жертва

Завой при село Добри дол взе поредна жертва | StandartNews.com

Монтана. Тежка катастрофа е станала на пътя Монтана – Видин при село Добри дол, съобщи Ирен Токина, говорител на областната дирекция на МВР в Монтана. В ранния следобед на 4 септември шофьор на служебен джип на електроенергийния системен оператор, движейки се към Видин, на десен завой е загубил контрол над управлението и е преминал в платното за насрещно движение. Там удря движещия се в своето платно лекотоварен микробус „Рено – 21". Водачът на микробуса – 58-годишният Радион П., умира на място, а двама негови спътници - братята Димитър и Йордан Г. – на 61 и на 65 години, са ранени тежко и са закарани в болницата на Лом с опасност за живота. Пътуващите в микробуса са от село Дреновец, Видинско.

По първоначални данни виновен за катастрофата е водачът на джипа Кирил Д. – на 51 години от Монтана. Той се е движил с несъобразена скорост за мократа настилка на пътя. По джипа няма големи щети, допълни Ирен Токина.
Заради катастрофата движението между Видин и Лом бе ограничено за повече от 5 часа. Автомобилите преминават по обиколен маршрут през село Тополовец.

Мястото при село Добри дол е известно като много рисково. Близо до него през януари т.г. на път към Дунав мост 2 загинаха 5-ма гастарбайтери от Кърджалийско. През юли на същото място с живота си се простиха 24 и 25-годишни мъже от село Ясен, Видинско.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай