16:45 ч.

21.09.17

2 мин.

0

0

0

Затварят за частни автомобили центъра на София утре

от редактор |

Затварят за частни автомобили центъра на София утре

Утре на празничния 22 септември 2017 г., (петък), София ще се присъедини към традиционната вече за Европа инициатива – Ден без автомобили.  От 08:00 до 19:00 часа на 22 септември, центърът на града ще бъде затворен за влизане на автомобили в обхвата на синята зона за паркиране.


От общината призоваха гражданите и гостите на столицата да използват градския транспорт за стигане до центъра.


А периметърът между бул. "Васил Левски", бул. "Патриарх Евтимий", бул. "Христо Ботев", бул. "Александър Стамболийски", бул. "Княз Александър Дондуков", ул. "Георги Сава Раковски" и бул. "Цар Освободител" ще е свободен за разходки - пеша, с колело, тротинетка и др. Ще можете да се разхождат пеша, да карат колело или тротинетка и да ползват градски транспорт.


От 10 ч. пък от лятната сцена на Борисовата градина ще стартира велопоход „Заедно с велосипед", финално събитие от провеждащата се в София Европейска седмица на мобилността.


Център за градска мобилност и Столична община канят всички любители-колоездачи да се включат в инициативата. Те ще изминат общ маршрут от 13 км, който преминава през възможно най-много от зелените паркове на София. Обиколката стартира от „Борисовата градина" и продължава през Ловния парк, и през Южния парк.


Във вело-обиколката ще вземат участие и някои от професионалните велосипедисти от Novo Nordisk, с тяхната мисия за борба с диабета и подкрепа към спорта и здравословния начин на живот.


За всички останали, които няма да бъдат на колело, са подготвени много забавления със зумба танци, йога практика и образователни игри по безопасност на движението за най-малките. Те също могат да пристигнат на вело-празника със своите колела или тротинетки.


Събитието в Борисовата градина се провежда със специалното съдействие на Посолство на Кралство Дания.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент