Йорданка Фандъкова с високо отличие от Германия

Йорданка Фандъкова с високо отличие от Германия | StandartNews.com

София. Столичният кмет Йорданка Фандъкова получи Орден за заслуги І-ва степен на Федерална република Германия, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Високото отличие й бе връчено днес, на официална церемония от Детлеф Лингеман, посланикът на Германия в България.

"Приемам отличието като орден на партньорски отношения и за добре свършена работа в полза на нашите две страни", каза Йорданка Фандъкова. И посочи, че миналата година Германия е третият по големина инвеститор в България.

"Германия винаги е била страна, която ние българите даваме като пример за точност, за дисциплина и професионализъм. Ние градим нашите отношения на тези принципи", посочи тя.

Не на последно място в рамките на нашето европейско семейство България винаги е получавала подкрепа и насърчения за европейските си проекти. С това Германия показва, че е не само наш ключов търговски и стратегически партньор, но и наш приятел, каза още на церемонията Йорданка Фандъкова.

Орденът за заслуги I. степен е основан през 1951 год. от Президента на Федерална република Германия Теодор Хойс и се връчва на германски и чужди граждани за особен принос в политически, социално-икономически и интелектуален план.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай