Вицепрезидентът Маргарита Попова открива фестивала „Музите“

Вицепрезидентът  Маргарита Попова открива фестивала „Музите“  | StandartNews.com

Вицепрезидентът на България Маргарита Попова ще даде старт на Международния младежки фестивал на изкуствата „Музите" в Созопол. Десетото юбилейно издание, което се открива в неделя вечерта ще премине под патронажа на вицепрезидента. Преди официалната церемония Маргарита Попова ще вземе участие в дефилето на участниците във фестивала, което ще премине по централните улици в града до Летен театър „Аполония".
В понеделник тя ще се включи и в артсесията, която ще се проведе на Централния плаж от 10.00 часа. Там участниците във фестивала ще изработват пясъчни фигури.

Преди 10 години Созопол приюти Международния фестивал „Музите", който благодарение на финансовата и морална подкрепа на общината успя да се наложи като значим форум за талантливи деца и младежи от цяла Европа.
Програмата на Международен младежки фестивал на изкуствата „Музите" Созопол 2015 включва конкурси под формата на големи публични концерти, изложби и театри, атрактивните дефилета, анимации и забавления в продължение на 10 дни.
В конкурсите и инвънконкурсната програма ще се представят 27 колектива и 43 индивидуални участници от 15 държави - Русия, Латвия, Румъния, Аржентина, Словакия, Италия,Турция,Украйна,Канада, Молдова, Сърбия,Словения, Индия,Великобритания и България.

В Конферентната зала на Читалище,,Отец Паисий" Созопол ще бъде позиционирана изложба на Държавната агенция за българите в чужбина,, България в моите мечти" с отличени творби на български деца и младежи от 4 континента.В рамките на фестивала ще бъдат представени 8 театрални постановки на изявени творци и 4 авторски продукции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай