Видинчанин възстановява паметника на плувеца

Видинчанин възстановява паметника на плувеца | StandartNews.com

Видинчанинът Иван Кадийски се е заел да възстанови паметника на плувеца, който се намира в крайдунавската градина. Преди повече от година бронзовата фигура, която е знакова за Видин, остана без дясната си ръка. Никой, включително и общината, не реагира на вандалската постъпка, не потърси злосторниците. Аз съм роден в този град, в този град живея и ме боли за разрушението. Затова се наемам с нелеката задача да възстановя паметника, написа в социалните мрежи Иван Кадийски.

За изработване на нова ръка и прикачването и към фигурата, както и цялостното сваляне на патината от бронза, са нужни 3500 лв. Искам възстановяването да стане от нас, хората, затова не призовавам партии, общината, спонсори. Дори изчаках да минат изборите и тогава да обявя инициативата. Защото някоя партия можеше да я яхне, пише Кадийски.
Видинчанинът призовава хората да се озоват с дребни суми и да се съберат парите за възстановяването. Той се обръща към всички, които обичат Видин. Вече са се обадили първите му съграждани, които искат да помогнат. Ще обявя сметка, по която да бъдат внасяни парите, съобщи отново в мрежата Иван Кадийски. Всичко ще стане законно и прозрачно, обещава той.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай