15:35 ч.

20.03.17

2 мин.

0

0

0

Велико Търново с покана за делегация в Азербайджан

от редактор |

Велико Търново с покана за делегация в Азербайджан

Н.пр. Наргиз Гурбанова и гостите посетиха Трапезица и университета


Кметът на Община Велико Търново Даниел Панов посрещна делегация от Азербайджан, водена от Нейно Превъзходителство Наргиз Гурбанова, извънреден и пълномощен Посланик на Азербайджан в България, съобщиха от пресцентъра на общината. В делегацията бяха Ректорът на Славянски университет Баку проф. Нурлана Алиева, проф. Рафик Новрузов – проректор и доц. Ханъм Султанова – проректор. Те ще имат срещи с ректора и ръководството на Великотърновски университет „Св.Св. Кирил и Методий".Представителите на един от най-големите университети в Южен Кавказ със 70-годишна история заявиха, че българският център в техния университет е най-големият и посещаван сред 11-те чуждестранни центъра в университета в Баку. В него над 50 души се обучават на български език, култура и традиции. Ежегодно се отбелязват по достойнство всички най-значими български празници.


„Очевидно е, че освен изключително красив и богат на културно-историческо наследство, градът ви е много чист и прекрасно поддържан с грижата на много добър стопанин", подчертаха гостите по време на срещата. Даниел Панов изрази своето задоволство от успешното развитие на контактите между двете страни. Той благодари за успешната реализация на проекта за социализация на крепостта Трапезица и изрази увереност, че отношенията между академичните общности ще продължат да се развиват, както в областта на образованието и науките, така и в сферата на изкуствата и културата.


Панов получи покана да оглави делегация, която да посети Баку и град Нахичеван, с който Велико Търново си партнира. Поканата бе отправена във връзка с отбелязването през тази година на 25-та годишнината от установяване на дипломатически отношения между двете страни.


Гостите разгледаха финансираните от фондация „Хайдар Алиев" дейности в рамките на проект за социализация на крепостта Трапезица. Впечатлени от видяното те заявиха, че този проект е илюстрация на успешните контакти и сътрудничество между двата народа.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент