18:10 ч.

22.09.17

1 мин.

0

0

0

Велико Търново поиска от Нанков Северен пътен възел

от редактор |

Велико Търново поиска от Нанков Северен пътен възел

Кметът на Велико Търново Даниел Панов запозна министъра на регионалното развитие Николай Нанков с намерението за изграждане на Северен пътен възел в града, обяви "Фокус". Той разкри, че артерията ще свързва път III – 514 с I–5 и през Южния пътен възел, с път I-4, който ще бъде изместен в началото на първия тунел за Русе.


Проучването сочи, че около 4 000 до 6 000 автомобила на ден преминават през тази транспортна отсечка. Направено е вече предпроектно проучване от Общината. Проектът е в идейна фаза. Проучени са терените и парцелите, на които трябва да стъпи този Северен пътен възел. 10 дка от тях са общински земи. Този пътен транспортен възел ще бъде пряка връзка. Така няма да се натоварват старата и централната част на града, обяви Панов.


Вредните емисии също ще бъдат намалени. Ще е полезен и за туристопотока, който през лятото много се увеличи. През настоящата година имаме 13% ръст и в това отношение имаме големи проблеми, каза още кметът. По сметки на общината трасето ще струва между 20 и 30 млн. лева. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент