Усвоиха над 204 млн. лв. в Пиринско за 7 г. по "Околна среда"

Усвоиха над 204 млн. лв. в Пиринско за 7 г. по "Околна среда" | StandartNews.com

Губернатор оглави два комитета за наблюдение на оперативните програми

Областният управител на Благоевградска област Бисер Михайлов беше избран да оглави Комитета за наблюдение на Оперативна програма „Околна среда" 2014-2020 г. Негов заместник е кметът на община Банско Георги Икономов.

Пиринският край се нарежда на трето място след София град и Софийска област по изпълнение на Оперативните програми за периода 2007-2013г. Усвоените средства по ОП „Околна среда" са в размер на 204 400 885 лв. Реализираните по-мащабни проекти са следните - „Подготовка на инвестиционен проект на Регионално депо - Разлог и предприятие за предварително третиране на отпадъци", „Изграждане на втора клетка за регионално депо за твърди битови отпадъци за общините Сандански, Струмяни и Кресна"; „Проектиране на напорен водоем 7 000 кубически метра за подобряване водоснабдителната система на Благоевград"; „Реконструкция и модернизация на водоснабдителна и канализационна мрежа в кварталите „Струмско", „Грамада" и „Баларбаши", както и изграждане на нова и подобряване на състоянието на съществуващата водопроводна и канализационна мрежа в IV микрорайон на Благоевград".

Бисер Михайлов поема като титуляр на Регионалния съвет за развитие и Комитета за наблюдение на Програма за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г. Губернаторът беше избран и за титуляр на две тематични работни групи за разработване на оперативните програми за периода 2014-2020 г. Те са по Оперативна програма „Региони в растеж", чиято основна цел е осигуряване на устойчив и балансиран икономически растеж и създаването на нови работни места чрез инвестиции в сферата на енергийната ефективност, индустриалните зони, туризъм, пътна инфраструктура, както и по Програма за Трансгранично сътрудничество Република България - Република Македония.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай