Убиха деветокласничка в Сливен

Убиха деветокласничка в Сливен | StandartNews.com

Мъж уби деветокласничка в двора на Професионалната гимназия по икономика в Сливен. Момичето е мъртво. Стрелецът е направил опит за самоубийство. Той е откаран в тежко състояние в областната болница. Преди да се гръмне обаче мъжът е наранил момче, за което се предполага, че е приятел на деветокласничката. Дворът на Техникума е пълен с линейки и полиция.

Убиецът е на 28 години и се казва Димитър, научи "Стандарт". Той се е гръмнал в главата с газов пистолет. Това съобщи пред журналисти говорител на МВР Сливен Първолета Мангинска. Малко след 13.30 часа днес той влязал в двора на училището където срещнал друг мъж на 28 години с прякор Бахура. Димитър наръгал Бахура с нож. Веднага след това убиецът нанася смъртоносен удар с нож в тялото на деветокласничката.

В този момент на помощ на ученичката се е притичала психоложката на училището. Тя обаче не е успяла да спаси момичето и също е понесла тежки прободни удари. На помощ се е притекла и охраната на училището. Пред очите на гардовете убиецът се е прострелял в главата с газов писолет. И убиецът, и раненят мъж са настанени в реанимацията на сливенската болница. Има реална опасност за живота им според запознати.

"Стандарт" научи, че раненият мъж се казва Стефан. Той живее в квартал "Сини камъни", където се намира и гимназията. Според запознати убитото момиче е живеело в квартала. Родители от всички краища на Сливен пристигат разтревожени пред училището, чиито възпитаници бяха разпуснати. Лично учителките съпровождаха малките ученици от 12-то училище. Много деветокласнички излизаха със сълзи на очи и ридаеха в прегръдките на своите родители. На място пристигна и новоизбраният кмет на Сливен Стефан Радеев.

По наша информация убитото момиче е имало връзка с убиеца. Преди известно време обаче тя сложила край на котактите с него. Според полицията и убиецът, и раненият не са криминално проявени. Все още не е ясно дали раненият Стефан е бил приятел на убитото момиче.

Трима души са приети в МБАЛ д-р Иван Селимински. Транспортирани са до болницата около 14 часа, съобщиха от лечебното заведение. Единият пострадал е с прободна рана в гърба. "Състоянието му е тежко", каза д-р Суванков, началник на Спешното отделение. Вторият пострадал е с прострелна рана в областта на устната кухина. Пострадалата психоложка е с прободна рана в областта на корема и гърба. "Нейното състояние е относително добро", каза д-р Суванков. На място пред гимназията дойде и Руси Русев, прокурор от Окръжно прокуратура Сливен и говорител на институцията. "Работим активно с полицията по този случай. Искам да похваля полицаите, които са си свършили перфектно работата по извеждането на децата от двете училища от сградата", каза Русев. 

Междувременно пред гимназията пристигнаха служители на отдел Образование в община Сливен и дори авариен екип от енергото. До тяхната намеса обаче не се сигна. 

Убиецът Димитър е роден и израстнал в сливенското село Трупец. От няколко години обаче семейството му се  е преселило в Сливен, след като е продало къщата на село. "Стандарт" научи, че причина за преселваното от Струпец е побой, нанесен от Димитър върху ученик от селото. Тогава роднини на момчето понатупали въпросният Димитър и той напуснал за една седмица. "Беше много сприхав и агресивен", казаха пред "Стандарт" жители на селото.  


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай