Туристи летят с бустер-ракети в Слънчев бряг

Туристи летят с бустер-ракети в Слънчев бряг | StandartNews.com

Бургас. Туристи летят с „бустер" ракети в центъра на Слънчев бряг. Това е най-екстремното забавление този сезон и вдига адреналина до червено. Ракетата е единствената у нас и конкурира дори известното влакче на ужасите.

"Бустера" пресъздава усещане за истински полет с ракета. Туристите сядат в кабини и се изнасят с бърза скорост във въздуха. След страховитата разходка във въздуха, кабината се спуска стремглаво надолу от 50 метра височина. Удоволствието е част от атракциите в лунапарка и струва 15 лева.

Друго любимо забавление на летовниците е въртележката-стафлаер, която се върти в кръг със скорост 60-70 километра. Люлките се издигат на 40 метра височина, а обиколката продължава 3-4 минути.

"Такива има малко в Европа, а посетителите я харесват заради високата й скорост, промяната на гравитацията и страховитото въртене. За по-големите паркът съчетава ефекта антистрес", казва управителят на лунапарка Теодор Пастармаджиев.

Атракционът е разположен върху площ от 8 декара и предлага дузина развлечения. Сред хитовите "играчки" за големите е скоростно влакче, което обръща екстеримистите с главата надолу. Бясната разходка продължава 2 минути и струва 10 лева и огромен заряд адреналин. За по-малките клиенти има друго влакче, което се движи по-бавно, но също толкова забавно. Най-евтино в лунапарка излиза разходка в "Къщата на ужасите". Срещата със страховити зомбита, вампири и чудовища е 6 лева.

Туристите не пропускат „гондолата", „блъскащите" колички, скокове с бънджи, и различни симулатори. Майсторите на щеката могат да премерят сили в билярдната зона, а запалените по стрелбата имат на разположение няколко стрелбища. Шест изстрела с пушка по бирени капачки струват 4 лева. Най-точните стрелци пък могат да изпитат мерника си със стребла по клечки за зъби. 4 лв струва и един опит за стрелба с лък. Срещу 5 лева туристът може да опита късмета с въздушна пушка по цел и да спечели огромна плюшена играчка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай