Турист нападна спасител в Бургас

Турист нападна спасител в Бургас | StandartNews.com

Турист е нападнал спасител на плажа в Бургас и направил опит да го удари. Инцидентът е станал вчера, на 16-ти пост, съобщи пред бТВ старши спасителят Петър Русев. И уточни, че 37-годишният мъж, който се е държал доста агресивно, е задържан.

Летовникът влязъл навътре в бурната вода и спасителите му сигнализирали да излезе. Той обаче им отправил неприлични жестове и не ги послушал. Четирима спасители влезли във водата, за да го изкарат.

"С такава ситуация за момента не можем да се справим.Ние сме спасители, не сме нито полицаи, нито сме биячи и затова имаме нужда от полицията или от обществен ред да ни помагат на този етап", обясни Русев.

Старши спасителят обясни, сигналът за момчето, което се удави вчера на плажа в Бургас, е подаден много късно и те не са успели да го спасят. Акцията е била предприета по най-бързия начин, били са мобилизирани всички спасители, повече от 12 души, но въпреки това момчето се е удавило. Повече от два часа неговото тяло се издирваше във водата.

„Морето много дърпа, има много дупки, ями, течения и той просто е бил погълнат веднага като е влязъл с брат си в морето. Когато има такова голямо вълнение, нищо не се вижда, губи се видимостта, защото водата се смесва с пясък, с водорасли, с пяна. Просто няма никаква видимост", изтъкна спасителят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай