Три досъдебни производства за контрабандисти на цигари в Свиленград

Три досъдебни производства за контрабандисти на цигари в Свиленград | StandartNews.com

Хасково. Три досъдебни производства са образувани от разследващите митнически инспектори в Свиленград за контрабанда на цигари.

При единия от случаите митническите служители откриват в личния багаж на румънски гражданин, пътуващ в автобус от Турция за Румъния, 500 кутии цигари без акцизен бандерол. Два часа по късно са задържани 420 кутии цигари без акцизен бандерол открити в личния багаж, но в български граждани, пътник в автобус от Турция за България.

При последния разкрит случай на незаконен внос на тютюневи изделия акцизната стока е открита при влизане в страната на лек автомобил с българска регистрация. БMB-то управлявано от 22-годишен мъж, пътуващ със своята майка, е селектирано за щателна митническа проверка.

При огледа митничарите открили в багажното отделение кашон за пакетирано кафе „3 в 1", но вместо пакетчетата с кафе митническите служители откриват в кашоните грижливо подредени кутии цигари без акцизен бандерол. Още цигари, както и опакован нарязан тютюн за пушене митническите служители са открили и в двата предни калника на автомобила. Общото количество на откритите тютюневи изделия е 17 000 къса цигари и 12 кг нарязан тютюн за пушене.

Шофьорът на колата е задържан. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор при Митница Свиленград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай