Тамплиери се събраха на конвент в Разград

Тамплиери се събраха на конвент в Разград | StandartNews.com

Орденът на тамплиерите се събра в Разград на своя 22 конвент. 170 рицари и дами в бели мантии, със знаците на Ордена на Йерусалим, преминаха в шествие по главната улица в града. Триумфалният марш на войнитте на Христа започна с поклонение пред Войнишкия паметник. Строго съблюдавайки древните ритуали рицарите запалиха огън от слънцето, използвайки стъкло, както са го правили предците им. С фенери в ръце и мечове на рамо тамплиерите пристигнаха в залата за заседания.

На националния си конвент, който се събира всяка пролет и есен, членовете на Ордена отчитат дейността си от последното полугодие. В деня, в който се провежда сбирката в Разград, в Украйна пристига дарение от тамплиерите от Велик Приорат Германия и от Велик Приорат България. Пратката на стойност 150 хил. евро съдържа медицински пособия в помощ на инвалиди и ще бъде предоставена на военната болница в Киев, обясни Румен Ралчев, Велик Приор на Велик Приорат България.

Тамплиерите обсъдиха и проблема, възникнал след отказа на Българскатта православна църква да участва във Вселенския събр на остров Крит. Ние не одобряваме полиитиката на изолацционизъм. Не искаме нашата църква непременно да се съгласи с решенията на събора, но тя трябва да се включи в дискусията, категоричен е Великият приор Ралчев.

Тамплиерите, които следват доктрината за икуменизма и изповядват идеята за диалог между отделните църкви в християнския свят, не приемат да ги определят като еретици. В Средновековието, когато разделението между народите е било средство да се съхрани държавността, подобни мнения може да са били валидни, но днес в условията на един свят без граници нашата църква трябва да се отвори и да мисли за тези 2 млн. българи, които вече живеят в чужбина , но също са християни, заяви Великият Приор.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай