Свирят на 4-вековен "Страдивариус" в Албена

Свирят на 4-вековен "Страдивариус" в Албена | StandartNews.com

Цигулка „Страдивариус", направена преди четири века – през 1710 г., лично от големия майстор Антонио Страдивари, ще звучи под открито небе в Албена на 16 юли. Това съобщи председателят на Съвета на директорите на туристическата компания Радосвет Радев.

„Буквално преди дни подписахме договор и на 16 юли на лятната сцена до хотел „Добруджа" ще има концерт на цигуларят и диригент Светлин Русев и младежката филхармония „Пионер", каза Радев и добави, че уникалният инструмент е собственост на японска фондация. В допълнение изпълнителният директор на компанията Красимир Станев заяви, че през целия летен сезон сцената ще бъде издигната на поляната, като през месеци юли и август тя ще е място за изява на изпълнители от различни жанрове – от фолклор, през класика до поп и джаз музика.

„Всяка събота ще поднесем на нашите гости различни по стилове концерти, които да разнообразят техния отдих. В края на август ще ни гостуват двама сръбски изпълнители. От следващото лято сцената, която този сезон ще е временна, ще бъде постоянна" – каза Станев. Той припомни, че миналата година „Албена" АД бе основния спонсор на Националната опера, която бе част от дните на българската култура във Фюсен, Германия. „Тази година ще подпомогнем детската филхармония „Пионер", добави Станев. Курортът ще предложи на гостите си наред с богатия културен календар, и множество възможности за спорт, релакс, както и богата анимационна програма във всеки един от хотелите в комплекса.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай