Световна заря в Панагюрище

Световна заря в Панагюрище | StandartNews.com

Панагюрище. На 17 май в Панагюрище започва Световно първенство по фойерверки "Огън, цвят & фантазия". Лиценз за провеждане на надпреварата има панагюрската фирма „Огнена хризантема", съорганизатор е община Панагюрище, похвалиха се от местната администрация.

Регламентът на състезанието предвижда участието само на 3 отбора. Тази година това са съставите на Чехия, Тайланд и Словакия. Германия ще подгрее състезанието.

Любопитно е, че състезанието ще се превърне и в своебразен рок фестивал. На официалното откриване на 17 май от 20:00 часа на площад "20-ти април" концерт ще има рок-група "ROCKA ROLLA". Веднага след това започва състезателната програма - фойерверк шоу и пиро-музикално шоу на първия отбор. И вторият състезателен ден ще стартира в осем вечерта с концерт-този път на групите "VOICE AND FINGERS" от Пазарджик и "KROSSFIRE" от Пловдив. Следва подгряващата заря на екипа от Германия, а веднага след това – състезателна програма, фойерверк шоу и пиро-музикално шоу на втория отбор.

На 19 май (неделя), в 20:00 часа ще започне концерт с участието на рап изпълнителя Криско и рок групите от Панагюрище - "КВАЗЕР", "АЛФА-БЕТА" и "FACEOFF". Следва подгряваща заря, а след нея състезателната програма, фойерверк шоу и пиро-музикално шоу на Трети отбор. Същата вечер ще бъдат класирани и наградени участниците, а първенството – официално закрито.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай