Стартира третото издание на „Лудогорски маратон- 2016"

Стартира третото издание на „Лудогорски маратон- 2016" | StandartNews.com

Над 200 бегачи ще тичат и карат колелета по трудното трасе в местността „Пчелина" край Разград

235 бегачи и колоездачи от страната и чужбина стартираха в неделя сутрин по 42 километровото трасе на „Лудогорски маратон – 2016", който се провежда в Разград. Спортната надпревара се организира от клуба за приключенски спортове в града и тазгодишното бягане е трето поред.

Първи в местността „Пчелина" край града застанаха на стартовата линия състезателите по колоездене и дуатлон, които ще се състезават по избор по цялото 42 километрово трасе или по 21 километровата полумаратонска дестинация. След тях тръгнаха и бегачите, за които също са предвидени две дисциплини от 42 и 21 км по избор. Има и 10 километрова отсечка, по която могат да тичат спортистите, които предпочитат по-малките натоварвания. За децата е предвидено 2 километрово трасе.

„Интересът към състезанието тази година е изключително голям. Сред участниците има утвърдени имена в бягането и в планинското колоездене, но има и аматьори, които обичат спорта и живота сред природата.", обясни Цоньо Пенев, председател на клуба „Зелена стъпка".

Със съдействието на общината в Разград организаторите са положили усилия трасетата да са отлично подготвени и обезопасени. Очаква се маратонското бягане да приключи привечер в неделя.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай