Старозагорският кмет дарява патриотични книги за Деня на народните будители

Старозагорският кмет дарява патриотични книги за Деня на народните будители | StandartNews.com

Стара Загора. Дарение за Деня на будителите – 1 ноември ще направи на културни институти от името на общината кметът на Стара Загора Живко Тодоров. Читалища, библиотеки и училища ще получат по 50 екземпляра от поредицата „Българските бойни знамена. За честта и славата на България" и по 100 книги „Бойните маршове на честта и славата на България", съобщиха от общинския пресцентър.

В Книгата на д-р Даниела Цанкова – Ганчева и д-р Соня Пенкова от Националния военноисторически музей „Българските бойни знамена..." е събрана героичната история на около 200 бойни знамена на полкове, дивизии, на въстания и комитски чети, знамена, напоени с кръвта на опълченци и на бунтовници. Книгата „Бойните маршове на честта и славата на България", издание на Агенция и Радио „Фокус", и дискът към нея пък възкресяват оригиналните текстове на 17 бойни маршове, превърнали се в символ на борбите на българския народ за национално освобождение и обединение. Изпълненията на маршовете, включени в диска, са на Академичен мъжки хор „Гусла".

„Искаме тези родолюбиви книги да стигнат до по-голям кръг и да повдигнат българския дух и националното ни самочувствие в навечерието на празника," аргументира дарителския жест старозагорският градоначалник Живко Тодоров.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай