Стара Загора очаква подкрепа в конкурса на фондация „Блумбърг“

Стара Загора очаква подкрепа в конкурса на фондация „Блумбърг“ | StandartNews.com

Стара Загора. Старозагорци могат да подкрепят града си като най-иновативен на @BloombergDotOrg#MayorsChallengeRT. Тяхната активност няма да повлияе на класирането на Стара Загора, но ще увеличи популярността му и ще го направи различим в света на иновативните общински лидери, както и за медиите. Това смята от представители на Блумбър, които вчера посетиха Стара Загора и се срещнаха с кмета Живко Тодоров и екипа на проекта.

От днес, четвъртък, в социалната мрежа вече може да бъде видяна снимката на кмета Живко Тодоров и екипа, подготвил проекта, с който Стара Загора участва в конкурса „Предизвикателство за кметове" на фондация Блумбърг. Градът на липите е сред 21-те финалисти, които се конкурират за голямата награда от 5 млн. долара на фондацията на бившия кмет на Ню Йорк. Регламентът на конкурса предвижда и още четири награди по 1 млн.лв. за отличените проекти. Старозагорци, които желаят да изразят подкрепата си за своя град могат да публикуват в социалните мрежи и своя снимка с #PickStaraZagora.

Снимката на старозагорския екип ще бъде споделена на http://instagram.com/bloombergdotorg, заедно с тези на другите кандидати в надпреварата.

Иновативната и оригинална идея, представена в проекта на Стара Загора цели завръщането на младите и образовани хора от чужбина чрез създаване на възможности да развиват собствен бизнес, припомнят от общината. Продължителността на проекта е 36 месеца. Той е бил оценен от 12-членна независима комисия от експерти по иновации и градоустройство, професионалисти от частния, обществения и социалния сектор. Сред тях са университетски преподаватели, членове на фондации и неправителствени организации, инвеститори и членове на научни институти от Италия, Холандия, Франция, Германия, Дания, Норвегия, Англия, Португалия и т.н.

Победителят в конкурса трябва да стане ясен до кроя на септмеври тази година.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай